Позивамо пратиоце Института Арчибалд Рајс да се придруже овом Апелу тако што ће  нам на нашу електронску пошту,

  Rchbldreiss@gmail.com

јавити „Потписујем“.

Ми, доле потписани, са гнушањем осуђујемо противзакониту и све до данас некажњену отмицу 16. новембра 2023. године малолетне деце Михаила, Гаврила и Рафаила Михаљице, узраста 10, 6 и 3 године, од стране установе у надлежности српске државе, такозваног Центра за социјални рад из Новог Сада. Отмица је извршена под неутемељеним изговором да су у родитељском дому своје мајке Ане Михаљице деца била запуштена и злостављана, а у ствари са намером да по важећој тарифи за овакве операције, која се креће између тридесет и педесет хиљада евра по глави, деца буду продата „усвојитељима“ из иностранства.

  1. Подсећамо јавност да је ова отмица деце у Новом Саду била извршена под званичним покровитељством државних органа Србије и да представља тренутни врхунац у бескрајном низу бесправних поступака корумпираних јавних служби на разним нивоима. Поступци такве врсте ће се наставити ако енергичним дејством грађана не буду прекинути а њихови починиоци кажњени сада. Они су одговорни за свирепо мучење малолетне деце и њихових родитеља ради приватне добити државних службеника што за последицу има разбијање српских породица и наношење немерљиве патње невиним и незаштићеним људским бићима.
  2. Осуђујемо поступак новосадског Центра за социјални рад, који је, као и сви остали центри исте природе на територији Србије, филијала злогласне норвешке државне установе за насилно одузимање деце, Барневердет. Наведена норвешка агенција је српској филијали разрадила оперативне приручнике и обучила је особље српских центара у примени бруталних метода за одузимање деце који се у Норвешкој, као сада у Србији, практикују под измишљеним и лажним изговорима.
  3. Захтевамо да буде уважена и спроведена пресуда Окружног суда у Новом Саду где се констатује да никаквог занемаривања или злостављања отете деце Михаила, Гаврила и Рафаила Михаљице није било и где се отмица проглашава противзаконитом.
  4. Захтевамо хитно и неодложно пуштање малолетне деце Михаила, Гаврила и Рафаила Михаљице из заточеништва на непознатом месту где их противзаконито држи Центар за социјални рад у Новом Саду и њихово враћање родитељу и законитом старатељу, мајци Ани Михаљици, из чијег окриља су били отети 16. новембра 2023. године.
  5. Од органа државних власти на свим надлежним нивоима тражимо отварање истраге и по неопходности покретање кривичног поступка против особља новосадског Центра за социјални рад, припадника полиције и правосуђа, и намештеника из свих јавних структура за које се утврди да су сарађивали са Центром у извршавању, омогућавању или прикривању ове отмице и трговине малолетницима, као и у извршењу других кривичних дела у овом и другим сличним предметима.
  6. Пренеражени смо циничном и безосећајном изјавом особе која врши дужност председника Србије, где без навођења икаквих доказа, позивајући се на лажну фотографију унеређеног наводног пребивалишта оштећених, оптужује мајку отете деце уместо да позове на одговорност државне службенике који су му подређени. На фотографији коју он помиње заправо се приказује изглед после пожара стана деде оштећене деце који се налази на потпуно различитој локацији, а што је поменути свесно и злонамерно јавности лажно представио у циљу злобне дискредитације обесправљеног родитеља и подстрекивања са хијерархијски највишег места киднапера који делују под окриљем и у склопу  владајућег система у Србији.
  7. Захтевамо да нови сазив српске Скупштине одмах и без одлагања на свој дневни ред постави доношење закона о укидању свих постојећих Центара за социјални рад који делују на територији Србије, и спровођење темељне и савесне истраге њиховог досадашњег рада као и забрану извоза српске деце на „усвајање“ у иностранство.
  8. Најоштрије осуђујемо сервилно понашање већег дела медија у Србији који су, као по команди из невидљивог центра, уместо да професионално истраже чињенице и истинито о њима обавесте јавност, обмањивачким ширењем лажних  тврдњи и тумачења подржали и одобрили кривично дело и морално гнусни чин отимања и трговине малолетном децом.
  9. Позивамо све грађане Србије да се солидаришу са обесправљеном мајком Аном Михаљицом и са патњом њене недужне деце и да од државних власти Србије, у чијем саставу и под чијим окриљем киднапери из Центра за социјални рад у Новом Саду и широм земље врше зулум над незаштићеном децом и њиховим родитељима, захтевају обустављање прогона српских породица за профит и да неодустајно и свим часним средствима подрже захтеве које смо у овом јавном Апелу истакли.

Потписници Апела:

Јанко Бојић
Весна Вукојевић
Др. Миладин Шеварлић
Др. Вишеслав Симић
Удружење грађана „Колевка,“ Врњачка Бања
Јереј Саша Петровић
Др. Љубомир Грујић
Оливера З. Дуњић
Иван Брборић
Радмило Аничић
Жељко Тодић
Протосинђел Евтимије

 

Share.

Leave A Reply