Анализа проф. Вишеслава Симића која заслужује неподељену пажњу српске јавности.

Драги председниче Русије и свих оних на овом свету који чезну за окончањем тираније и разарања Колективног Запада –

Четврт века (замало) је дуг поклон који неко добије да уреди своју државу – чак и онолико разбуцану каква је Русија била када сте Ви преузели њен управљач.

Такође је то читава младост једног живота и већи део радног века, током којег се ствара, зарађује, гради углед, и штеди за мирну и достојанствену старост.

У Русији… Е, то Ви најбоље знате – колико сте учинили за Њу. Сви добронамерни људи се слажу да сте то обавили на врхунски начин док вечити русофоби заправо завиде Русији на Вама. Они који не мрзе Русију Вас поштују због Вашег дела и желе вође попут Вас да би спасли и одбранили своје државе и народе.

У Србији… у међувремену… још неколико поколења се придода онима која су изгубљена током последњих, отприлике, 100 година организованог, системског, и одлично спроведеног уништења српског рода – од стране страних непријатеља, конвертита у суседне нације и вере (посталих пуним беса против бивших себе), и домаће политикантске трулежи, чије споре су изникле у силне велеиздајнике и ауто-геноцидаше.

Ми Срби смо данас на ивици провалије!

Немамо времена за чекање!

Стога, укратко, јер сат Србији откуцава последње тренутке… Прошло је доба излива речи – Срби морају да одлуче… Јер, други, на Западу, су већ давно одлучили србску судбу, а сад им је дошао тренутак за њено испуњење.

Наше питање је:

Да ли да наставимо да верујемо у Русију?!

Десетине хиљада Руса је данас у Србији и многи шире гадости о Русији (налећем на њих и овде, у далеком Мексику!), рушећи веру Срба у Вас, а руски медији, а ни Ваши државни представници у Србији, не раде ништа да се барем суоче са тим душегубним отровом.

Ваши званичници, и у Москви и на Балкану, када се ради о Србији, су глуви, неми, и слепи…

Ко бира такве слуге државних интереса?!

И, што је много важније – шта је руски интерес у вези са српским народом, Републиком Србијом, Хрватском, Црном Гором, Северном Македонијом, и Босном и Херцеговином (и Републиком Српском у њој)?!

Јесу ли ваши сарадници полуумни па само 50% стварности допире до когнитивних центара и доносе се такви закључци, и спроводе такве одлуке, из њих проистекле, да су много горе него све оно што трпимо од Колективног Запада, а што је 100% лоше?!

Ми знамо само оно што видимо и чујемо…

ВИ примате И ОРДЕЊЕ ДОДЕЉУЈЕТЕ нашим најгорима – и онима из Србије, и са целог Балкана!

Његова екселенција Боцан-Харченко, амбасадор Русије у Београду, је нешто најбоље што би НАТО могао да пожели у Србији! Никада није пропустио прилику да избије ваздух из српске наде за самоослобођењем од НАТО Царевине. И он и Захарова (још увек највољенија Рускиња код Срба) називају нас, народ, непријатељима Србије, оптужујући нас за колаборацију са САД и ЕУ у њиховом поробљавању нас самих… Молимо Вас – јавите нам да ли је он лажни јуродиви или поставите над вратима руске амбасаде у Београду – Lasciate ogne speranza, voi ch’intrate![1]

Марија Захарова званично изјављује да су ”изабрани званичници у Србији способни да реше националне проблеме” (а у њиховом стварању су саучествовали са Американцима!) и да је Русија ”заинтересована за стабилност и у региону и у БРАТСКОЈ ЗЕМЉИ Србији” (да бисмо ми стабилно остали робови, и на крају били истребљени?!). Ипак – ми знамо (а то и Ви мора да знате!) да је цела политикантска класа, као и тзв. ”грађанско друштво” на платном списку САД/ЕУ/НАТО (а нема личности, организације, или политичке партије која има јавну руску подршку!), да је већ три године Србија вануставна територија без законите и легитимне Скупштине, у којој се Врховни суд самоукинуо, доносећи одлуке да није надлежан за најфундаменталнија питања државе, а да председник није био легално изабран већ проглашен од стране незаконите и нелегитимне Скупштине! А да је прави владар у Србији амбасадор САД!

На ”ЈуТјубу” видимо (са радошћу! увек!) Марију Захарову како игра али се ми, Срби, питамо да ли су речи песме – Ойся, ты ойся, Ты меня не бойся, Я тебя не трону, Ты не беспокойся! – добробитне за нас. Ми, заправо, чезнемо за додиром са Русијом, да се придржимо у паду, да се усправимо, да се оснажимо, да се решимо овог очајног осећања напуштености и самоће, које је тако снажно у Срба данас. (А сетите се речи Вилијама Конгрива у Ожалошћеној невести: Из пакла не покуља бес као из запостављене жене!)

Лавров, Маријин шеф, не може да дође у Србију. Тврди се да Бугарска не дозвољава министру иностраних дела Русије да прелети њене границе… Важи, да прихватимо то. Русија поштује међународно право… Али, онда, зашто Русија не извршава своју дужност по међународном праву да се спроводи Резолуција Савета безбедности Уједињених нација бр. 1244?! А да се вратимо Лаврову – никада не позва у Москву икога од истинских савезника Русије у Срба, нити поможе да се формулишу и спроведу политичке платформе за Србе које ће победити у циљу не само руских већ и српских интереса!

Ми, Срби, помно пратимо све што Ви кажете и радите! И шта видимо?! Увек сте изабрали да подржавате и одликујете криминалце који су починили, и чине велеиздају – и Додика (изабраник не само САД већ и саме Медлин Олбрајт, који је био ”дах свежег ваздуха”, за ”лидера” у доба пост-капитулације Срба у БиХ), у Републици Српској Босне и Херцеговине, и Вучића (Црна удовица која сише крв Србству из средишта мреже сплетене ради уништења Срба), у Србији.

ЗАШТО?!

И почеше Срби да постављају сами себи најсудбоносније питање: Да ли да се разбудимо из руске бајке, у којој смо вечита немоћна девица у невољи, па да добијемо макар и најбезначајнију улогу у америчком филму балканске страве и ужаса, али да, можда, та улога не буде, већ у уводу, искасапљене глупе плавуше?!

Само да се подсетимо –

Једине велике демонстрације подршке Русији су биле у Србији. Данас, после свих грубих грешки руских званичника, више није сигурно да би се масе поново окупиле…

Такође… Бахмут… главни град СлавјаноСЕРБИЈЕ, основан Србима који су се отиснули чак у Русију како би спасли своје вечите душе угрожене папистичким масовним покрштавањима православних по Балкану, што је било исходиште прото-бандеризма у Кроата… Молили су се сви Срби за ослобођење Бахмута све док то Господ није допустио.

Донбас… Најпродуктивније становништво и тло Царевине – а скоро сви Срби по крви… и заклети до краја Мајци Русији… Свети Јован Шангајски се родио у Адамовки, а просветио се подучаван св. Николајем Велимировићем у данашњој Северној Македонији, средишту Царства Србског, које је данашњи неокомуњарски ”патријарх” управо издао српским непријатељима које воде САД… А спрема се да то уради и са Косовом и Метохијом па да и то оде у руке друге банде која служи Америци…

Гроф Сава Владиславић Дубровачки (а титуларне пределе му данас држе Хрвати!) је био Србин… Ви би требало све да знате о њему с обзиром на почетке Ваше државне службе, а и на данашњу руско-кинеску сарадњу… Да не нижем имена бројних Срба, царских генерала, који су се тукли с Наполеоном… Срце Вронског (тј. Рајевског) је сохрањено у Србији!

Ми памтимо…

А нисмо баш сигурни да памти и Кремљ…

Ми Срби смо жилави. Навек такви били… Али и навеку дође довек… Чак и најдугочекајућа верна љуба коначно постане огорчена наборана уседелица, и на крају замрзи обећаног који никако да приђе…

Уморни смо од чекања, а све више нас умире недочекавши ништа…

Русија се удвара свим нашим силоватељима части и отимачима нашег блага, а очигледно је равнодушна према ономе што је нама најсветије и најдраже – Слобода, и Косово!

Данашње свеопште побуне у Београду су ради Слободе – не против ”насиља”, како то лажљиви медији наглашавају, а још мање су ”обојена револуција” коју су организовали Американци, како то тврде Ваши званичници. (Да, тачно је да ”опозиција”, на платном списку Америке, покушава да преотме догађаје како би инсталирали још про-америчкију и анти-рускију владу.)

Срби ће сигурно чак и насиљем да се изборе за Слободу!

Много пута смо тако морали да се ослободимо, када су се дешавале баш праве српске револуције! Чак и кад се то није баш свиђало Русији!

Не треба да заборавите да су се најмногољудније и највеће демонстрације у Подгорици и Бањој Луци дешавале због Косова и Метохије! Не због нечега другог! ТО ЈЕ ДУША И СРЖ СРБА!

А Ваши службеници подржавају оне који би Косово и Метохију да дају НАТО-у да буде база у рату против ВАС!

Осам година сте чекали да признате да је требало да ослободите Западну Русију 2014. како би био избегнут васкрс Бандериног Рајха. Лукашенко је потврдио тај окаснели закључак.

У међувремену, Малоруси су преобраћени у Анти-Русе, који славе и величају смрт сваког Руса, радујући се са Вашим заклетим непријатељима.

Само ми, Срби, смо остали и опстали чврсти у нашој љубави и поштовању Русије, и у нади да ће се ”Путин сетити нас!”

Година, три месеца и две недеље – дуго је то за бесане Беле Ноћи, за народ који је исувише на југу, далеко од северних предела где су такве ноћи редовне и природне… Ипак, Срби, и они уплетени у мрежу београдске Црне Удовице, и они који удишу ”дашак свежег ваздуха” у Републици Српској Босне и Херцеговине, а и ми, у глобалној дијаспори, многи од којих смо изгубили посао и доживели насиље колега због подршке Русији – сви ми смо од 24. фебруара 2022. без сна, будни, у молитви, бринемо, надамо се, благосиљамо, и тугујемо због Русије и Руса широм света, а нарочито због оних на првом таласу ослобођења.

Не заборављамо да су непријатељи све то вежбали на нама 1990-их година! Не заборавите ни Ви!

Видовдан поново долази… Ми знамо да се најважније за Србе дешава баш на 28. јун… Један раскид међу Русијом и Србијом се десио на тај дан 1948, иако је то било због комуниста који су узурпирали обе државе у то доба. Нека и овај Видовдан 2023. буде судбоносан! Па да видимо у стварности ону Русију каквом је ми Срби видимо у својим надама!

Ипак, још једно подсећање…

Већ је 5 недеља како видимо потпуни немар од стране моћника према судбини једног од вероватно највреднијих руских савезника – Гонзалу Лири. Од самог почетка ослобођења Западне Русије од нациста, он је храбро и достојанствено опстајао у самој чељусти звери, одашиљући истину о Бандеристану широм света, људима жељним истине. Било је, и има још сличних њему али нико није био тако рањив и сам као Гонзало.

Данас сви ми питамо (Вас?):

ГДЕ ЈЕ ГОНЗАЛО ЛИРА?!

Слична судбина чека и Србе који, зграбљени у смртоносну клопку војне силе НАТО-а, увезани у загушујућу мрежу лажи и велеиздаје марионета у Београду, и у, до сада, дипломатски раздирућем загрљају руског медведа, крваре и покушавају да заграбе довољно ваздуха како би последњим дахом поставили судбоносно питање:

ГДЕ ЈЕ ВЛАДИМИР ВЛАДИМИРОВИЋ?!

 

др Вишеслав Симић

пензионисани професор геополитике и државништва

Сиудад де Мехико

  1. јун 2023.

 

[1] “All hope abandon ye who enter here!” – Alighieri, Dante; Inferno.

 

Share.

Leave A Reply