Римски папа непрестано понавља: сваки верујући католик је обавезан да се вакцинише „у име љубави“ према ближњем и човечанству. Надбискуп Карло Марија Вигано разобличава ово фарисејство

Надбискуп Карло Вигано против папе Франциска

Надбискуп Карло Марија Вигано (Carlo Maria Viganò) је у своје време заузимао у ватиканској хијерархији високе дужности (генерални секретар Ватикана; апостолски нунциј у САД), али је увек за Ватикан представљао – врло незгодну особу. А за папу Франциска надбискуп је несносан: он се није плашио да разобличи понтифекса у модернизму и напуштању канона католицизма.

Године 2016. неугодног надбискупа су „склонили“, но Вигано је наставио да разоткрива папу и његово окружење. Године 2018. написао је отворено писмо папи Франциску у којем је окривио понтифекса за прикривање педофилије међу вишим католичким свештеницима и захтевао оставку главе Ватикана. Већ пет година, будући удаљен са свих послова у папској држави, Вигано води активну делатност раскринкавања не само безобразлука које чини ватиканска врхушка, већ и многих дела светских политичара. Посебно у САД.

  1. јуна 2020. године бунтовни надбискуп је објавио отворено писмо на три стране председнику Доналду Трампу са оценом ограничења везаних за „пандемију“, протеста због смрти Џорџа Флојда и покрета БЛМ (Black Lives Matter). Он је осудио католичке бискупе који су подржали протесте и нереде под заставом БЛМ и нагласио да се католички свештеници „потчињавају дубокој држави, глобализму, једном погледу на свет, Новом светском поретку, коме све чешће прилазе у име ‚свеопштег мира‘“.
  2. октобра 2020. године појавило се Виганово писмо Трампу, које је још више одјекнуло. Надбискуп је назвао Трампа последњом тврђавом против „светске диктатуре зла“ и позвао људе да га свим снагама подрже. Писмо је написано непосредно пред изборе. Карло Вигано је апеловао на верујуће у целом свету да се окрену духовном оружју. Ово писмо је упозорење о опасности од дубоке државе и „дубоке“ цркве. Први је надбискуп Вигано употребио појам „дубока црква“ (овде), подразумевајући под њом закулисни део Ватикана повезан са дубоком државом.

Сада се у центру надбискупове пажње налазе проблеми везани за „пандемију“. Локдауни, кампања за вакцинацију против ковида, „здравствени пасоши“, и много другог. У још два писма председнику Трампу Вигано је истакао вештачко порекло „пандемије“ тврдећи да је она „димна завеса“ која прикрива праве циљеве њених организатора, заправо: уништење вишка становништва, лишење грађана свих права и њихово претварање у робове, освајање светске власти и утврђивање светске државе.

Од последњих надбискупових изјава најпознатија је објављена 23. октобра 2021. године Писмо са неким озбиљним разматрањима везаним за такозване вакцине против КОВИД-19 (овде) (Lettera con alcune gravi considerazioni relative ai cosiddetti vaccini contro il Covid-19). Адресовано на надбискупа Хосе Хорација Гомеса, председника бискупске конференције САД, кардинала Ладрију и кардинала Милера. Писмо је снабдевено многобројним везама ка меродавним изворима везаним за питања науке и медицине. Аутор писма напомиње да је све основне медицински факте проверио код угледних католичких лекара. И надбискуп изводи закључак духовно-моралног карактера.

У писму још једном скреће пажњу да државни чиновници и средства информисања врше замену појмова. Они експерименталне препарате, који нису прошли неопходна клиничка испитивања, зову вакцинама. Нажалост, свештеници преносе и шире у својим иступима и проповедима ову обману. Вигано каже: нема никакве сумње да се за производњу ових експерименталних препарата користе абортивни материјали. Наводећи извор он пише:

„Недавно су руководиоци Фајзера саопштили да је серум мРНК гена, који садржи абортивни фетални материјал, коришћен не само у стварању почетне вакцине, већ и у њеној масовној производњи.“

Надбискуп скреће пажњу и на штетне последице које изазивају вакцине. У САД, као што је познато, постоји информациони систем регистрације и евиденције таквих последица – VAERS. Слични системи „администрације вакцина“ постоје и у ЕУ, Великој Британији, Аустралији. Подаци, које дају ови системи по оценама стручњака, смањују прави обим „негативе“ неколико пута. И надбискуп каже: „Податке о штетним последица неопходно је повећати минимално десет пута.“ У писму се дотиче и тако важних питања као што су алтернативни начини борбе са вирусом. Постоји велики број медицинских препарата који ефективно лече инфициране ковидом. Ове лекове бојкотују компаније Биг Фарме. Надбискуп, конкретно, наводи занимљиву чињеницу: корпорација Фајзер, чијим се производима данас вакцинише највећи број Американаца, унајмила је 22 лобистичке агенције за рекламирање свог препарата и блокирање свих алтернативних средстава за борбу са ковидом. На светском нивоу блокирањем лекова против ковида се бави СЗО.

Проучавајући доступне изворе и консултујући се са представницима медицинске науке, надбискуп долази до закључка да састав препарата, који је убризган у десетине, чак стотине милиона људи – није познат. Препарати Фајзер, Модерна и други, могу да садрже такве компоненте које су, прво, способне да мењају човекову генетику; друго, представљају својеврсне „маркере“ који омогућавају идентификовање човека преко спољашњих техничких уређаја. Чак и оно што је већ откривено у препаратима за вакцинисање омогућава повезивање вакцинисаног човека на системе спољашње контроле. Та компонента је графен. Позивајући се на низ истраживања Вигано доноси закључак да графен „служи за даљинско праћење контаката свих вакцинисаних људи у целом свету.“

Неморалним и криминалним Вигано назива покушај Џоа Бајдена да спроведе вакцинацију деце:

„Потпуно је невероватно да Џо Бајден, који, такође, себе назива ‚католиком‘ може да намеће вакцинацију 28 милиона деце у узрасту од 5 до 11 година, при, практично непостојећем ризику оболевања од болести SARS-CoV-2“ (за дату старосну групу – В.К.).

О томе да вишеструка вакцинација подрива природни човеков имунитет, говорили су и раније. Ипак, код неких вакцинисаних се запажа губитак природног имунитета који веома подсећа на СИДУ. Ево Виганових речи: „Недавна истраживања потврђују да генски серум (који се налази у вакцини – В.К.) може изазвати код реципијента облик стечене имунодефицијенције.“

Римски папа је закључио, пре отприлике годину дана, споразум (овде) о учешћу Ватикана у „Великом ресету“ са Клаусом Швабом, Лин де Ротшилд и другим представницима „дубоке државе“. Ова сагласност обавезује понтифекса на безусловну подршку вакцинационој кампањи. Римски папа непрестано понавља: сваки верујући католик је обавезан да се вакцинише „у име љубави“ према ближњем и човечанству. Надбискуп разобличава ово фарисејство:

„Схватам да је данас, вероватно, крајње непопуларно иступити против такозваних вакцина, но, као пастири Божјег стада, ми смо обавезни да осудимо ужасан злочин који се одиграва и којим се стварају милијарде хроничних болесника и уништавају милиони и милиони људи, и који је заснован на адској идеологији Великог ресета, коју је формулисао председник Светског економског форума Клаус Шваб а одобриле установе и организације у целом свету.“

Надбискупово раскринкавање још увек звучи као глас вапијућег у пустињи. Карло Вигано бележи:

„Ћутање толиких кардинала и бискупа заједно и непојмљива подршка вакцинационој кампањи од стране Свете столице, представља облик незапамћеног саучествовања које се не сме продужити. Неопходно је осудити овај скандал, овај злочин против човечанства, ову сатанску акцију против Бога.“

Надбискупово писмо садржи и списак конкретних мера које треба да предузму пастири и архипастири у оквиру цркве. Морају се укинути вештачка ограничења која ометају верујуће грађане да долазе на црквене службе; укинути казне оним пастирима који су, наводно, нарушавали прописе о одржавању службе у посебном режиму; укинути обавезне пропагандне „проповеди“ о неопходности вакцинације свих католика, на коју их папа позива; заустављање обавезне вакцинације студената католичких универзитета и школа.

Посебно се Вигано обраћа надбискупу Хосе Хорацију Гомесу који је председник Бискупске конференције САД: „Надам се да ће Ваше Превасходство, надбискуп Гомес, озбиљно односити према мојим запажањима…“

Вероватноћа да ће у Балтимору подићи буну против папе Франциска није велика. Ипак, део бискупа, који ће се тамо окупити сагласни су са Вигановом позицијом. Сагласан је са њом и значајан део парохијана-католика.

Са руског посрбио: Александар Мирковић

Опрема: Стање ствари

(Сродство по избору, 11. 11. 2021)

Share.

Leave A Reply