Предочавање основа за свенародно разматрање и уобличавање делатности државе Србије од које зависи њен опстанак

Смисао, суштина, утицајни чиниоци, и начини спровођења међународних односа Србије

СМИСАО

       Осигуравање дугорочног савезништва самодржавне Србије са глобалним силама које ће јој осигурати суверенитет, безбедност, и моћ преуређења граница ради трајног уједињења, опоравка, умножавања, јачања, и развоја српског народа као носиоца и сврхе самодржавности, као и заслужено равноправно место на глобалном уговарачком столу Сила Победница, које ће Србији и Србима потврдити праведност досадашње борбе и смисла неупоредивог саможртвовања, правно ослобођење од наметнуте недоказане и злонамерно проглашене кривице, и правно-политичко осигурање постојања, опстанка, и развоја саучествовањем са Силама Победницама у раду новог Савета безбедности нових Уједињених нација.

СУШТИНА

       Проширивање исконског и трајног српског државотворног, друштвеног, и духовног деловања као саборца силе Добра на глобалном нивоу, суделовањем са глобалним Силама Добра у стварању неопходног и стабилног поретка правде, законитости, човекољубља, узајамног поштовања различитости проистеклих их особеног развоја сваког друштва, и сарадње самодржавне Србије са сувереним државама ради благостања човечанства кроз стваралачки рад у слободи и доброчинству, увек спремних на поражавање Зла у сваком појавном облику широм света.

УТИЦАЈНИ ЧИНИОЦИ

       Политичко-државно уређење

Промена политичко-државног уређења Србије у председнички политички систем са вишедомном Скупштином, и у републикански поредак установа државе, ради осигурања јасности, тачности, трајности, и проверљивости спољне политике Републике Србије.

Географија

Положај српског духовног и самодржавног простора схватити као неупоредиву предност а не као клетву малоумних предака (што тоталитаристи деценијама покушавају да усаде у свест народа). Духовно, осећајно, верски, обичајно, и интересно већина српског народа припада свету слободе, милосрђа, равноправности, и сарадње. Очигледно је да већина народа жели да тако буде и политички. Србију треба и видети, и представити је свету као државу која је острво посебности у политичком мору тоталитаризма Колективног Запада, и која може својим опстанком и развојем да буде пример осталим државама света при опредељењу између снага Сарађујућег Истока и Колективног Запада.

Балканска

Самодржавна, али и од стране Победничких Сила политички и војно обезбеђена, Србија ће бити не само неизбежни и обавезни фактор политичког одлучивања на Балкану, већ ће бити и гарант повратка, обештећења, очувања, напретка, и трајања Срба (и у материјалном, приватно/национално-поседничком, и у духовном, верско-црквеном смислу) на њиховим исконским територијама које нису унутар суверених граница Републике Србије

Глобална

Република Србија ће бити територија од изузетне политичко-државничке и финансијско-економске важности за Силе Победнице у будућим односима са државама губитницама Европе. Наша нова, млада, образована, полиглотска, државнички/национално/верски свесна и несаломљива елита ће бити главни инструмент не само државних и националних интереса Србије већ и оних глобалних интереса Сила Победница који ће истовремено подупирати и јачати једни друге. Србија и српски народ ће постати копча спајања до сада супротстављених и ратоборних светова, и омогућиће њихове лакше и плодонисније односе сарадње и развоја.

Геополитика

Америчко столеће је окончано и Евроазијски свет нам даје једну од кључних улога у геополитици уколико не постанемо још један од његових непријатеља.

Геоекономија

Пљачкашка и зеленашка геоекономија Колективног Запада је срушена а Србија може трајно да убира плодове својих изобилних природних богатстава, и слободног стваралачког рада својих грађана у новом економско-финансијском систему Евроазије, који ће бити предводник и основа глобалне економије и финансија, уколико се сами не сурвамо у провалију беде, дужничког ропства, глади, и опште пропасти, скупа са Колективним Западом, ако не будемо храбри и животожељни да пресечемо омчу коју су нам затегли око врата од 2000.

НАЧИНИ СПРОВОЂЕЊА

           Унутрашње системско преуређење

Успостављање дипломатске СЛУЖБЕ као дела председничког кабинета који ће вредно и савесно радити на остваривању међународних интереса државе и народа, под сталним надзором домова Скупштине, у којој заседају народни посланици свих општина, директно изабрани на име и презиме од грађана Србије. Укидање амбасада као наградног пакета за верно служење личним интересима политиканата који су проституисањем у Скупштини Србије, у коју су ушли преко партијских листа, обезбедили број позиција по амбасадама и конзулатима као основу за уцењивање, поткупљивање, и искоришћавање истих за уништавање угледа и интереса Србије и српског народа.

Смена генерација и рађање новог поколења

Хитно повлачење и пензионисање свих досадашњих службеника Министарства иностраних дела. Преседан који су успоставили Тито и његови окупатори Србије нам доказује да држава може да опстане без широке дипломатске мреже док се не успостави нова. У нашем случају то ће бити служба корисна за Србију и Србе, а не служба која ће радити против Србије и Срба широм света. Током прелазног периода (а Силе Победнице могу званично заступати интересе Србије) пажљиво одабрати младе, родољубиве, школоване, и способне кадрове и припремити их за дипломатију, а досадашњи рад свих пензионисаних службеника подврћи ревизији па све који су радили против државно-народног интереса казнити, а оне који су се доказали као верни и добротворни за Србију и српски народ поново примити у службу као снагу која ће помоћи у јачању и развоју нове српске дипломатије.

”Перестројка” у ходу

Од првог тренутка доласка на власт српске владе не сме бити устезања, оклевања, одуговлачења, и сумњи у неопходност хитне реформе. Нови министар мора имати не само личну храброст и способност за овај посао, већ и јавну, снажну, и неопорециву заштиту од Шефа државе и владе, и одрешене руке на барем годину дана за извршење овог посла, истовремено обезбеђујући непрекидне и корисне односе и уговоре са Силама Победницама, а замрзавање и/или рескид свих противзаконитих и антидржавних, криминалних и злочиначких уговора, споразума, и осталих облика повезаности са Колективним Западом.

Промена правца

Ранији правци глобалних међународних односа, Север-Југ и Запад-Исток, где је надмоћност била на Северу и Западу, је промењен и Србија мора хитно да разуме и искористи промену која се десила – да више нема тог глобалног Севера (север западне Европе, англосаксонске и германске елите) а ни Запада (прекоморског империјализма САД), већ да је тежиште света (чак и по западним теоретичарима геополитике) враћено на Северо-Исток, у Русију, и на Далеки Исток, Кину, и да ће главни правац бити Москва-Пекинг. Србија, тј. Српски Народ, већ има привилегован положај и наклоност нових победничких елита (упркос деловању злочиначких политикантских ”елита” Србије током последње 23 године!) и наш правац треба да буде север-североисток-исток!

Промена смера

Смер српске дипломатије мора бити Евроазија и потпуни раскид зависности, тј. понижења и израбљивања, од стране САД/ЕУ/НАТО. Ускоро ћемо ми, Срби, бити доминантна политичко-економска сила на Балкану, и највероватнији посредници Русије и Кине у односима са ЕУ.

Међународно глобално преумрежавање

Србија мора да се преумрежи глобално и на Балкану, и да све саставне нити, тј. слуге старог злочиначког и израбљивачког система, смени и уклони како би развила своју нову државотворну и безбедносну мрежу.

Раскиди

Све међународне уговоре и споразуме, од 2000. до данас, а нарочито од престанка законитости у Србији 2020. године, темељно преиспитати, утврдити њихову законитост и корисност, и, уколико се покажу лошим за Србију, раскинути на основу сувереног права српског народа да о својој судбини сам одлучује – као и на основу савремених декларација, како Колективног Запада тако и држава Истока, да свака држава има суверено право да склапа или раскида међународне уговоре по свом нахођењу и за свој интерес. Такође, Декларација бр. 1514, Генералне Скупштине Уједињених нација даје Србији пуно право да се ослободи обавеза било које врсте које је држе у било којој форми колонијалне и/или империјалистичке зависности и наметнуте стране власти и присиле. Уз све то, сви ”уговори” које су незаконите и нелегитимне ”владе” Србије, или било који државни представници Србије, склопили од кршења Устава и закона Србије 2020. године аутоматски су ништави, а сви који су их склопили у име Србије ће бити процесуирани и кажњени.

Ново Уговарање

Слободна, самодржавна, и међународно равноправна Република Србија ће склопити нове међународне уговоре који ће донети корист, достојанство, сигурност, развој, и моћ Србији и српском народу широм света.

предлог припремио

др Вишеслав Симић

професор геополитике, геоекономије, и државништва

Универзитет Текнолохико де Монтереј, Мексико

потпредседник Народног покрета за васкрс Србије

на дан помена св. апостола и јеванђелисте Јована, 21. маја 2023.

у Сиудад-де-Мехику

Share.

Leave A Reply