Немогуће је преценити значај ове изјаве. У светлу подршке коју злочиначки режим, привидно делујући у име српског народа, пружа кршитељима не само међународног ратног и хуманитарног права већ — што је још значајније — и темељних норми морала и човечности, ова изјава несумњиво носи државно-правни карактер. Текст говори сам за себе и непогрешиво одражава морални став српског народа у односу на разарање, циљано лишавање основних услова за живот и покољ мирног цивилног становништва у Гази. По тренутно у међународним односима најургентнијем моралном питању, држава Србија (а са њом и влада Републике Српске) не само да не подржавају жртве него јавно заузимају став који иде у прилог нападачима и тлачитељима. Без обзира на чињеницу да режим није легитиман и да не заступа становиште народа у чије име бесправно говори не само по овом већ и по низу других важних питања, изостанак аутентичног одговора на његове поступке представљало би срамну љагу на репутацији српског народа. Овом декларацијом та љага је у великој мери отклоњена.

Главне политичке личности које лично управљају свим званичним деловањима у име српског народа у Србији и Републици Српској су јавно прогласиле подршку њихових влада деловању владе Израела на територији Палестине.

Срби,

као народ који већ деценијама страда под општом и системском дискриминацијом, економским и политичким санкцијама, геноцидом, ратним злочинима, злочинима против хуманости, и етничким чишћењем од стране Колективног Запада, организованим, предвођеним, и извршеним од стране Сједињених држава Америке, кроз НАТО и Европску Унију, и уз сарадњу њихових локалних балканских саучесника, не може да прихвати, и чврсто одбацује, сваку подршку деловању владе Израела, а што је нешто што су у наше име званично изјавили они који су узурпирали нашу народну сувереност.

С обзиром да су Срби били први европски народ после Другог светског рата који је доживео међународно организован и извршен геноцид и етничко чишћење, ми осуђујемо прво све оне који су колективно или појединачно починили геноцид и етничко чишћење против Срба – а међу њима је и мноштво исламских влада и организација, као и појединаца муслимана, укључујући и чланове организација које владају Палестином – а такође изјављујемо да никада нећемо ни заборавити ни опростити те злочине, нити ко их је починио. Ми, Срби, не можемо заборавити ни опростити мук муслиманских вођа док је спровођен геноцид над блискоисточним и афричким хришћанима од стране оних који су тврдили да су муслимани. И те смрти наше хришћанске браће и сестара су изазвале неописиву бол и патњу. А не смемо заборавити ни опростити не само мук током деценијског убијања руске деце у Донбасу већ и прећутно одобравање и јавно наоружавање нацистичких геноцидних америчких марионета у Кијеву, док је трајало гласно и јасно блаћење Русије због помоћи свом народу. А данас се од Русије тражи да се умеша и заустави геноцид над палестинском децом.

An injured man sits in front of a smouldering building in the aftermath of an Israeli strike on Gaza City on October 26, 2023, as battles continue between Israel and the Palestinian Hamas group. (Photo by Omar El-Qattaa / AFP) (Photo by OMAR EL-QATTAA/AFP via Getty Images)

Ипак, као држава и народ, који су доживели, и од Колективног Запада, и из читаве исламске сфере, како политичке тако и религиозне, колективну и системску мржњу, прогоне, убијање, отимачину, уништење и материјалних добара и духовног наслеђа, и то како од појединачних држава тако и од Уједињених нација, и многих мултилатералних и билатералних организација, а што се само приближно догодило од стране Колективног Запада у његовом бесу према Русима, и у Руској Федерацији и широм света – ми, Срби, осуђујемо, противимо се, и изјављујемо да је управо геноцид то што тренутна влада Израела чини према Палестинцима, да су то ратни злочини, злочини против хуманости, и да је то етничко чишћење, незаборављајући чињеницу да су појединачне особе страдале у недавним акцијама Хамаса против народа који је био на територијама које је Хамас напао, и међу којима је било и држављана Израела, и особа са држављанствима и Израела и других држава, као и особа које су имале само држављанства других држава данашњег света.

Разорена Газа

Ми, Срби, желимо да се зна да ми саучествујемо у болу свих оних који су страдали, али да одбацујемо такозвани ”глобални систем заснован на правилима” и стамено се држимо међународног права које је успостављено после Другог светског рата кроз организацију Уједињених нација и друге глобалне организације, а које је прво било насилно прекршено и поништено од стране Сједињених држава Америке и њених криминалних саучесника управо против Срба, када је уништена Југославија 1990-их година, а најочигледније 1995. и 1999. дивљачким и геноцидним НАТО-САД-ЕУ бомбардовањем Срба, и војника и цивила, када нам је Колективни Запад отео наше законите и предачке територије, а у чему су саучествовале многе исламске државе и приватне организације и појединци. Тај злочин и даље траје!

Ми, Срби, наглашавамо да је и Израел саучесник у овом геноциду, и отимачини земље од Срба, јер је званично признао оне који на окупираној територији српске покрајине Косово и Метохија себе представљају некаквом владом.

Ипак, ми, Срби, прихватамо званичне дефиниције којима је међународно право означило злочин против мира, геноцид, ратне злочине, злочине против хуманости, као и међународно прихваћене дефиниције етничког чишћења, и захтевамо званичне оптужнице, хапшења, и процесуирање и званичника и појединца који су за њих одговорни, како међу директно сукобљеним странама у Палестини, али још више и против оних у Сједињеним државама Америке и целом Колективном Западу, који су починили још један додатни злочин појачавања свих претходно поменутих злочина тиме што су их подржавали и политички и материјално, тиме што ништа нису учинили да буду заустављени, а највише зато што нису нити пружили нити омогућили пружање хуманитарне помоћи цивилима захваћеним сукобима.

Ми још једном одбацујемо званичне изјаве узурпатора наше народне суверености, како у Србији тако и у Републици Српској Босне и Херцеговине.

Изјављујемо наше најдубље саучешће невиним жртвама насиља.

Позивамо Велике Силе, које су прогласиле своју приврженост постојећем међународном праву да делују у складу са међународним законима како би се зауставило насиље, подигле оптужнице против оних који су те законе прекршили, и ти били процесуирани у пуноћи законских овлашћења која те Силе тврде да следе и поседују.

Уколико те Велике Силе не учине ништа да се ово насиље обустави, свет ће, после Косова и Метохије и Нагорног Карабаха у потпуности ући у доба отвореног и неограниченог геноцида ”нижих народа” од стране оних који поседују војну и политичку моћ да уклоне оне које сматрају лако избрисивим са списка човечанства.

Нико у савременом свету не зна боље од Срба какво је то искуство јер ми смо страдали не само од једног починиоца геноцида већ од здруженог Колективног Запада, исламског света, и од непружања заштите и од немоћи Русије и Кине.

Народни покрет за васкрс Србије

на дан светих Сергија и Баха,

који се нису бојали да се супротставе

цару Максимијану

како би одбранили Истину, Правду, Слободу,

и право да живе у пуноћи људског достојанства, 20. октобар 2023.   

 

 

Share.

Leave A Reply